Voetreflexmassage

Deze massage is gebaseerd op de theorie dat de voet een afspiegeling is van ons lichaam. Deze therapie werd in de oudheid al toegepast in landen als India, China en Egypte. Toen was men zich er al van bewust dat via reflexpunten op o.a. de voeten, de organen en weefsels van het lichaam op een positieve manier beïnvloed konden worden. Stimuleringen van deze punten geeft in de bijbehorende organen en weefsels een betere doorbloeding, afvoer van afvalstoffen via het lymfesysteem en een betere energie doorstroming. Je optimaliseert de leefomstandigheden van de lichaamscel. Op deze manier wordt het zelfgenezend vermogen van het lichaam ingeschakeld. Reflexzone massage is een natuurlijke vorm van genezen en dient ter ondersteuning van de reguliere gezondheidszorg.

Chronische en acute klachten

Omdat reflexzonetherapie inwerkt op alle systemen van het lichaam is deze voor alle klachten inzetbaar. Bij plotseling opkomende klachten werkt het heel snel, maar de behandeling van chronische klachten vergt meer tijd, doordat ook de onderliggende oorzaken van de klacht worden behandeld. Het ontspannende effect van de therapie kan daarbij een sleutelrol spelen.

Bijwerkingen

Reflexzonetherapie kan onprettige bijwerkingen als hoofd- of rugpijn veroorzaken. Dit komt doordat de opgedane lichamelijke en psychische vervuiling (afvalstoffen die vrijkomen als gevolg van de behandeling) in de bloedbaan terechtkomen en daar enige tijd blijven zweven. Dit zijn normale bijwerkingen en simpel te voorkomen door het drinken van veel water gedurende enkele dagen.

Reflexzonetherapie is in principe geschikt voor iedereen, jong en oud. Aandoeningen die regelmatig medicijn gebruik vereisen, zoals diabetes of epilepsie, worden behandeld uitsluitend in overleg met de behandelde arts. Ongeacht de klacht gaat de Reflexzonetherapeut heel voorzichtig te werk en houdt rekening met de client. De tijdsduur van de behandeling is afhankelijk van de klacht. In de praktijk is gebleken dat 6 tot 10 behandelingen van ongeveer 60 min nodig zijn.

voetpuzzel-traced

 

 
sitedesign: Teuker Webcommunicatie - Riel.